Adres

Bredabaan 463
2170 Merksem - Antwerpen

Telefoon/WhatsApp

België: +32 4 930 855 93
Nederland: +31 6 254 513 46

Email

info@kswl.eu cruise@kswl.eu tour@kswl.eu

Busreis naar Praag

De Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt.

Praag, of te wel Praha, zoals de Tsjechen hun hoofdstad noemen was eeuwenlang één van de belangrijkste Europese steden. Praag werd ook wel de Gouden stad aan de Moldau genoemd. Praag was eens de zetel van de alchemisten. Het bekende Gouden Straatje is een herinnering hieraan. De prachtige gebouwen en monumenten geven weer hoe de rijk de  historie van deze duizend jaar oude stad is. De rivier de Moldau, die Praag in tweeën splitst, stroomt onder verschillende imposante bruggen door en langs gebouwen met de prachtigste gevels. Gerestaureerde binnenhofjes en paleistuinen, welke onder het communisme jarenlang waren afgesloten, zijn weer voor het publiek opengesteld. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht. Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. De oudste, uit 1357 stammende brug over de Moldau, de Karelsbrug, is nu een prachtige wandelpromenade om over te flaneren. Ook het Wenceslasplein, het toeristische hart van Praag, is de moeite waard. Hier kunt u ook winkelen in één van de boetiekjes en is het goed toeven in één van de gezellige bierkelders, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens deze tour Praag gaat u kennismaken met de schitterende Gouden stad.

Reisplan stedentrip Praag

Donderdag: Nederland – Praag

Stap in de touringcoach bij één van de opstapplaatsen in Nederland, waarna we via de Duitse en Tsjechische autobanen met enkele stops naar Praag rijden. Daar zullen we in de avond aankomen.

 

Vrijdag: Benedenstad Praag en avondtour

Na het ontbijt vertrekken we naar het historische centrum van Praag. Onder leiding van uw reisleider maakt u een wandeling door de Benedenstad, waarbij u de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. We zien onder andere de Joodse wijk, het oude stadhuis met het astronomische uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus en de Kruittoren. ‘s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen.

 

Zaterdag: Praagse Burcht en Bovenstad

Vandaag bezoeken we de Praagse Burcht, de zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder leiding van uw reisleider onder andere de St. Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum. In de middag heeft u vrije tijd om in de stad door te brengen.

 

Zondag: Praag – Nederland

Helaas komt er een einde van het bezoek aan Praag. Na het ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland met de nodige stops onderweg. 

 

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in een 3* hotel
 • Dagelijks een goed verzorgd ontbijt
 • Wifi in het hotel
 • Reis per Tourist Class touringcar
 • Begeleiding door een ervaren reisleider en chauffeur
 • Tol- en parkeergelden
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Diners
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Uitgaven van persoonlijke

Benieuwd naar de prijs?

Bel de klantenservice
+31 6 254 513 46