Adres

Bredabaan 463
2170 Merksem - Antwerpen

Telefoon/WhatsApp

België: +32 4 930 855 93
Nederland: +31 6 254 513 46

Email

info@kswl.eu cruise@kswl.eu tour@kswl.eu

Stedentrip naar Wuppertal, met de Schwebebahn
langs de highlights

Wuppertal is een stad net ten Oosten van het Ruhrgebied, aan de rivier de Wupper. De bekendste bezienswaardigheid is de Schwebebahn.

De monorail met hangende wagons loopt grotendeels over de rivier en brengt je van de ene kant naar de andere van de stad. Een uniek systeem dat te maken heeft met de geschiedenis van de stad.

Historische terugblik.
Van een dal met dorpjes tot Industriële stad

De stad Wuppertal nu, was voor de 18e eeuw een verzameling met dorpjes in het dal van de rivier de Wupper. Totdat de industriële revolutie haar intrede deed, bleek deze streek alles te hebben wat de industrie nodig had.

De bossen op de heuvels zorgden voor hout, de bodem voor steenkolen en ijzererts, en de rivier voor water en energie. Zo ontstonden er in de dorpjes grote fabrieken voor onder andere staal, textiel en chemie. Het chemieconcern Bayer vond hier zijn oorsprong.

Uiteraard zorgde die industrie voor een enorme groei van de dorpen, die als vanzelf tegen elkaar kwamen te liggen.

Tot de dag van vandaag is er een rivaliteit tussen met name de 3 grootste kernen in het Wuppertal: Elberfeld, Barmen en Vohwinkel. De verbondenheid is dan toch het transportmiddel de Schwebebahn van Wuppertal

Wuppertal biedt veel verschillende winkelmogelijkheden. Ideaal uitgangspunt voor je ontdekkingstocht door de Elberfelder City is de Döppersberg, vlak bij het centraal station. Langs de kleine winkeltjes, boetieks en vestigingen van grote winkelketens kom je bij winkelcentrum City-Arkaden en Rathaus-Galerie.

Informatie

Inclusief

Hulp nodig?

ma-vr: 10:00 – 22:00u
za: 10:00 – 20:00u
zo: 10:00 – 19:00u